Excursie in Romania. Sibiu, Alba Iulia, Cluj, Turda

Ne-a batut soarele in geam dis de dimineata. Somnorosi, am zambit si ne-am trezit repede stiind ca azi e ziua in care plecam intr-o mica excursie pe care o planificasem de ceva timp.

Pentru ca sunt destul de organizata, am calculat distantele pe care le avem de parcurs si cum sa ne impartim pe zile activitatile din fiecare oras:

Vineri: Bucuresti – Sibiu – aproximativ 278 km

Sambata:

Sibiu – Alba Iulia – aproximativ 70 km

Alba Iulia – Turda – aproximativ 70 km

Turda – Cluj – aproximativ 32 km

Duminica:

Cluj – Bucuresti – aproximativ 447 km

Dar cum socoteala de acasa nu este ca cea din targ ne-am abatut putin de la planificare. Salina de la Turda are program de intrare pana la ora 16:00, noi am ajuns pe la ora 16:30. Asa ca am reprogramat vizita la salina pentru duminica dimineata, inainte de a pleca spre Bucuresti.

Ziua de Vineri am petrecut-o in Sibiu. Atmosfera Festivalului International de Teatru era fascinanta. Diverse manifestatii stradale, oameni pictati si coafati pentru festival, chiar de catre profesionisti, oameni-statuie, clovni cu baloane, tineri, familii, copii, batranei, o atmosfera culturala, bucuroasa, de poveste.

excursie la Sibiu

excursie la Sibiu

excursie la Sibiu excursie la Sibiu - papanasi fierti

excursie la Sibiu excursie la Sibiu

Va recomandam papanasii fierti, specifici pentru sibieni. Sunt deliciosi!

In prima parte a zilei de sambata ne-am plimbat la Cetatea Alba Iulia. Cea mai mare si cea mai frumoasa cetate pe care am vazut-o pana acum. A fost restaurata cu fonduri europene, este foarte ingrijita si este un obiectiv turistic cu care Romania se poate mandri.

excursie Cetatea Alba Iulia

excursie Cetatea Alba Iulia excursie Cetatea Alba Iulia

excursie Cetatea Alba Iulia

excursie Cetatea Alba Iulia

excursie Cetatea Alba Iulia

Apoi am pornit spre Turda (dar am amanat vizita salinei), iar apoi spre Cluj cu entuziasm.

Am vizitat prima data Gradina Botanica, care ne-a placut foarte mult. A fost o plimbare relaxata in natura. Apoi am mers la Corabia Piratilor, un restaurant atipic pe care trebuie sa-l descoperiti si voi.

Au urmat centrul vechi, Piata Unirii, stradutele inguste. Un aer vintage, mistic, din serialele cu vampiri. Asta mi-a inspirat, probabil din cauza cladirilor foarte vechi, care aveau cu siguranda un grad seismic ridicat. Clujul nu sta bine la capitolul curatenie, din pacate. Avand termen de comparatie Sibiul, in care se desfasura totusi un festival, Clujul are nota mica la curatenie.

  excursie gradina Botanica Cluj excursie gradina Botanica Cluj

excursie gradina Botanica Cluj

excursie gradina Botanica Cluj

excursie gradina Botanica Cluj

excursie gradina Botanica Cluj excursie gradina Botanica Cluj

excursie gradina Botanica Cluj

Duminica ne-am trezit dis de dimineata si am mers sa vizitam salina din Turda. Este foarte frumos amenajata, adanca si cu numeroase activitati pe care le poti desfasura. Insa nu au un magazin de unde sa iti poti cumpara macar o sticla cu apa, ceea ce este un mare minus si cred ca si o lipsa de responsabilitate sociala.

Am jucat ping pong (fara puncte, ca sa nu ia B. bataie), ne-am dat in roata, am urcat 13 etaje (lifturile erau foarte aglomerate, cozi infernale), am facut febra musculara, ne-am cumparat sare si magneti de frigider. Merita vizitata, dar mai au de imbunatatit lucruri. Noi am avut termen de comparatie Salina de la Targul Ocna, care este mult mai mare, poate nu la fel de frumos amenajata cu lumini.

excursie Salina Turda excursie Salina Turda

excursie Salina Turda excursie Salina Turda

excursie Salina Turda excursie Salina Turda

excursie Salina Turda

excursie Salina Turda

excursie Salina Turda

excursie Salina Turda

In drum spre Bucuresti, nu am ratat de aceasta data micii de pe Dealul Negru (Dedulesti). Cei mai mari mici. :) Nu sunt renumiti degeaba, chiar merita! 😀

Ce spuneti, vizitati si voi orasele Sibiu, Alba Iulia, Cluj? Sau le-ati vizitat deja?

 

Comentati prin Facebook

D.

:)

2 Comments
 1. La salina gasesti apa si mancare la ambele capete, trebuia sa intrebati. Dar este interzis sa mananci inauntru.

  1. Salut, multumim frumos pentru raspuns.
   Noi am intrebat la magazinul de suveniruri din salina de jos, ne-au spus ca nu se vinde nicaieri apa sau orice aliment.

   Si nici nu am vazut unde altundeva s-ar fi putut vinde :(

   Multumim.

Povesti zilnice ale unui cuplu fericit
Ne-am regasit atunci cand ne asteptam mai putin si am intrat in jocurile dragostei fara sa ne dam seama. Zambim, copilarim, iubim, calatorim, ne distram si ne construim o viata frumoasa impreuna. Impartasim cu voi fericirea, pe care o traim zilnic in lucruri marunte, visele ce le transpunem in realitate si micile placeri nevinovate.

 

Blog de cuplu. Love, Travel, Beauty, Fashion and more...

Suntem HappyCouple si aici: